×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü lisans ve yüksek lisans eğitimi sunmaktadır. Bölümün temel felsefesi, siyasal olgu ve dinamikleri anlama ve yorumlama yeteneği kazandırmak olduğu kadar; öğrencilere analitik ve eleştirel düşünme ile birlikte alternatif görüşleri değerlendirebilme becerisi verebilmektir. Program öğrencilerin kamu kurumları, özel sektör, medya, araştırma kurumları ve uluslararası örgütlerde rahatlıkla iş bulabilmelerine yönelik olarak planlanmıştır. İkinci yıldan sonra öğrencilerin kendi eğilimleri doğrultusunda seçmeli derslere yönelmeleri sağlanarak disiplinler arası bir bakış açısı geliştirmeleri hedeflenmektedir. Ayrıca, bölümde öğrencilerin dil ve bilgisayar eğitimine de özel önem verilerek, uluslararası düzeyde rekabet edebilen bireyler yetiştirilmesi öngörülmektedir.